Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна група,

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна група,
Коментари Харесай

Бандити превърнали баба в муле за кокаин заради дълг, тя лежи в затвор в Цюрих

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седем участници в организирана незаконна група, занимавала се с разпространяване на наркотици и изнудване в региона на Враца.

Шестима от участниците са арестувани при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Седмият се укрива и е разгласен за търсене.

Групата е била сложена под наблюдаване още през 2017 година след постъпили жалби на потърпевши жители. Образувано е и досъдебно произвеждане. 

Разследващите открили по един от случаите, че при започване на 2017 година участник в групата дал на стара жена от Враца заем от 6000 с условието да ги върне на вноски в границите на 3 месеца в сметка на неговия брат
(който също е член на групата). Освен това предиздвикал дамата да подпише разписка, че е получила от него 10 000 лв.. Завел я и при нотариус, където я предиздвикал да подпише контракт за покупко-продажба на жилището й във Враца.

В акта било отразено, че тя е продала жилището за 18 000 лв., макар че 2 години по-рано го е купила за 42 000 лева. 

Впоследствие двамата братя предиздвикали дамата да изтегли парите, които й превели по банков път, и да им ги съобщи. Обяснили, че откакто изплати дълга си от 6000 лв., ще й върнат жилището. Жената съумяла да погаси заемаи поискала от единия от братята да върне жилището й. Той декларирал, че това е невероятно, защото тя изплащала дълга си на брат му, не на него. 

През лятото на 2017 година дамата е била арестувана на летището в Цюрих със 700 г. кокаин и сега е в швейцарски затвор. Обяснила пред близки, че е била изпратена от братята в Бразилия, с цел да им придвижи опиати и срещу  „ услугата “ да получи назад жилището си. 

Освен за присъединяване в ОПГ, на един от групата са повдигнати и обвинявания за закана за ликвидиране и изнудване.

Днес Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за „ Задържане под стража “ на петима от арестуваните. Шестият е преведен в място за отнемане от независимост, където да изтърпи наказване от предишно наказание, от чието осъществяване се е отклонил до задържането му от Специализираната прокуратура и ГДБОП. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР